В Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3

144
Землетрус магнітудою 5,3 стався вранці в неділю на сході Індонезії.
Як передають РИА Новости з посиланням на Національне управління метеорології, кліматології і геофізики (НУМКГ), епіцентр підземного поштовху був на суші в 75 кілометрах на північний схід від міста Бінтанг в провінції Папуа на острові Нова Гвінея.
Вогнище було на глибині 83 кілометрів, і попередження про можливість цунамі не оголошувалося, сказав співробітник НУМКГ.
Відомостей про жертви і руйнування також поки ще немає.
Індонезія знаходиться в найбільш сейсмічно активній зоні планети і є частиною так званого Тихоокеанського вогненного кільця (могутнього тектонічного розлому). У цьому районі земної кулі розташовуються найактивніші тектонічні плити, одна з яких пересувається зі швидкістю сім сантиметрів на рік. Щорічно сейсмологи реєструють тут 6-7 тисяч землетрусів магнітудою вище 4,0.
У 2009 році жертвами серії потужних підземних поштовхів в провінції Західна Суматра стали понад тисяча людей, а в 2004 році біля західного узбережжя Суматри стався найсильніший у світі за останні 40 років землетрус. Викликане ним цунамі забрало життя сотень тисяч людей у 12 країнах Індійського океану.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас