АМКУ дозволив Ахметову мати по 70% у двох обленерго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ дозволив Ахметову мати по 70% у двох обленерго

Фондовий ринок
262
Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав дозвіл DTEK Holdings Limited, яка є керуючою компанії енергохолдингу ДПЕК, на концентрацію понад 50% ПАТ "Західенерго" і ПАТ "Донецькобленерго", повідомили УНІАН у прес-службі АМКУ.
Як повідомляв УНІАН, під час приватизаційного конкурсу з продажу 45,103% держпакету акцій "Західенерго" покупцем був визнаний його єдиний учасник - DTEK Holdings Ltd, що запропонував за держпакет акцій 1 млрд. 932 млн. 100 тис. грн., що на 100 тис. грн. більше початкової ціни. До цього ДТЕК контролював 24,9% акцій компанії. Енергохолдинг ДТЕК також придбав на приватизаційному конкурсі держпакет акцій "Донецькобленерго" у розмірі 40,061%. Таким чином, разом з акціями "Західенерго" і "Донецькобленерго", що раніше перебували у власності DTEK, холдинг на сьогодні контролює приблизно по 70% акцій в кожній з перерахованих вище енергокомпаній.
ДТЕК - найбільша приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ), контрольованої бізнесменом Ринатом Ахметовим.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас