Експерт: Україна може закуповувати в Європі поки тільки 1 мільярд кубометрів газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Україна може закуповувати в Європі поки тільки 1 мільярд кубометрів газу

Енергетика
528
Без переведення всієї української газотранспортної системи на реверс, в Україну з Європи, у тому числі і з Норвегії, можна постачати до 1 мільярда кубометрів газу. Якщо ж мова йде про великі обсяги - необхідно будувати трубопровід. Таку думку висловив провідний експерт енергетичних програм Центру Разумкова Сергій Дяченко.
"Питання поставок норвезького газу в Україну вже піднімалося в кінці 90-х років. Поляки до нас зверталися з пропозицією, коли налагоджували систему поставок цього газу до себе. Але тоді ціни на російський газ були низькі, і ніхто навіть не став розглядати це питання", - зазначив експерт.
Дяченко зазначив, що хоч 1 мільярд кубометрів газу на рік і не є заміною обсягів споживання російського газу, але поставки навіть такої кількості газу не з Росії можуть стати початком диверсифікації джерел енергозабезпечення. "Поступово треба зменшувати обсяги споживання газу і диверсифікувати джерела", - зазначив експерт.
Нагадаємо, нещодавно представник Міністерства нафти і енергетики Норвегії Інгмар Сундстрем озвучив інформацію, що Норвегія розглядає можливості налагодження безперебійного постачання свого газу в Україну як альтернативу російському.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас