СБУ і МВС здійснюють комплексну перевірку роботи "Укрспирту" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ і МВС здійснюють комплексну перевірку роботи "Укрспирту"

Кримінал
274
Підрозділи по боротьбі з економічною злочинністю СБУ і МВС спільно з Держфінінспекцією в даний час здійснюють комплексну перевірку роботи "Укрспирту". Про це пише "Дзеркало тижня. Україна" з посиланням на джерело в правоохоронних органах.
Першим результатом перевірки став гучний скандал - за даними джерела, як тільки група співробітників правоохоронних органів прийшла з ордером на вилучення бухгалтерської документації, керівництво концерну заявило про раптовий вихід з ладу всіх серверів бухгалтерії. У результаті відновити фінансову документацію "Укрспирту" за 2011 рік у повному обсязі виявилося неможливо. "Тепер бухгалтерам доведеться освіжати пам'ять на допитах - за фактами фінансових порушень в "Укрспирті" порушено кримінальну справу", - відзначає видання.
Раніше повідомлялося, що за даними Держфінінспекції, встановлено непоодинокі випадки, коли здійснювалася прихована приватизація державного майна (всупереч законодавчій забороні приватизації) шляхом доведення до штучного банкрутства за допомогою кредитів комерційних банків (з передачею майна в заставу), а також шляхом реалізації через суди майна підприємств, що входять до складу концерну "Укрспирт". Крім того, виявлена реалізація спирту та його похідних за цінами нижче собівартості виробництва майже половиною підприємств концерну (14 підприємств).
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас