Експерт: Україні нереально постачати газ із Норвегії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Україні нереально постачати газ із Норвегії

Енергетика
606
В Україну сьогодні немає можливості постачати газ із Норвегії. Про це сказав незалежний експерт з енергетичних питань Володимир Саприкін, пише УНН.
"На жаль, сьогодні немає можливості, щоб Норвегія поставляла Україні газ. Це абсолютно нереально. Нагадую, що газопроводи йдуть на Захід і газ йде туди. Отже, з Норвегії, через велику кількість країн, не можна поставляти газ, оскільки він йде в іншому напрямку. І країни поставляють газ в іншу сторону, в тому числі і Україна", - запевнив незалежний експерт.
Нагадаємо, Міністерство нафти та енергетики Норвегії повідомило, що їхня країна розглядає можливість безперебійного постачання свого газу в Україну. Зокрема, профільний міністр Інгмар Сундстрем зазначав, якщо Україна звернеться за безпосередньою допомогою до них, то вони готові її надати.
"Експортні ціни на газ, що транспортується з Норвегії, для Києва будуть розраховуватися на максимально пільгових умовах", - сказав Сундстрем.
Проте, єдиною проблемою, за його словами, в даному випадку може стати відсутність ліній прямого норвезько-українського газопроводу і порівняно високі витрати на доставку енергоносіїв морським і наземним транспортом.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас