Доповідач ПАРЄ про Україну: Терпіння Європи вичерпується — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Доповідач ПАРЄ про Україну: Терпіння Європи вичерпується

1407
Доповідач ПАРЄ Маріетта де Пурбе-Лундін впевнена, що представники влади в Україні прислухаються до рекомендацій, закріплених в резолюції Асамблеї.
Про це вона заявила в інтерв'ю радіо Deutsche Welle.
"Україна повинна виконати всі свої зобов'язання при вступі до Ради Європи. Зате відтоді багато з них невиконані. Можна сказати, що терпіння Ради Європи вичерпується", - сказала вона.
"Українська система правосуддя досі зберігає безліч недоліків і найкраще їх демонструє справа Юлії Тимошенко. Хоча ці недоліки негативно впливають не тільки на неї. Тому необхідно ще багато чого змінити", - уточнила доповідач ПАРЄ.
Нагадаємо, 26 січня Парламентська асамблея Ради Європи прийняла Резолюцію "Функціонування демократичних інститутів в Україні", в якій не виключається введення санкцій проти режиму президента Віктора Януковича за недотримання владою України основних демократичних принципів і верховенства права.
Крім того, ПАРЄ закликала президента Віктора Януковича розглянути всі можливі засоби, щоб звільнити екс-прем'єра Юлію Тимошенко та інших членів колишнього уряду, а також дозволити їм брати участь у майбутніх парламентських виборах.
У свою чергу в Міністерстві закордонних справ України вважають, що прийнята резолюція допоможе зміцненню демократії в країні.
Учора, 27 січня, радник президента Ганна Герман запевнила, що Україна обов'язково прислухається до рекомендацій ПАРЄ і буде їх виконувати у міру можливостей.
"Я не люблю цього російського прислів'я, але воно тут дуже підходить: обіцяти, не означає одружитися. Я думаю, що працювати ми будемо. Україна треба реформувати, рухати її вперед, Європа це оцінить", - вважає Герман.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас