Тігіпко: Україна перевершила очікування МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Україна перевершила очікування МВФ

2904
За підсумками 2011 року Україна перевершила прогнози та очікування Міжнародного валютного фонду.
Про це повідомив віце-прем'єр Сергій Тігіпко в ефірі телеканалу Інтер, передає Українська правда.
"Весь 2011 рік ми прожили без кредиту Міжнародного валютного фонду. І впоралися. Більше того, ми перевершили очікування МВФ, нам говорили, що наше економічне зростання в 2011 році складе 4,5%, воно склало 5,2%. Нам говорили, що у нас ціни на 9% зростуть, вони зросли у нас на 4,6%", - сказав він.
"Тому ми можемо вже говорити, що наша позиція досить сильна", - зазначив віце-прем'єр.
Напередодні відбулася поїздка української делегації до Вашингтона на переговори з керівництвом МВФ про отримання кредиту. Однак про результати говорити ще рано. Судячи з усього, МВФ не виділить черговий транш Україні.
МВФ оцінює зобов'язання України перед фондом в 3,72 млрд. доларів в 2012 році.
Нагадаємо, в липні 2010 року Україна домовилася з МВФ про кредит майже на 15 млрд. доларів. В обмін Київ погодився провести економічні реформи, зокрема, підвищити пенсійний вік і підняти ціни на газ для населення. Перший транш даного кредиту був спрямований в країну в серпні минулого року.
У період загострення світової економічної кризи в 2008 році Україна також зверталася до МВФ по допомогу. Фонд виділив країні 16,5 млрд. доларів, з яких майже всі кошти були отримані Києвом. Однак потім програма допомоги була припинена через претензії МВФ до української економічної політики.
Прем'єр-міністр Микола Азаров не один раз заявляв про те, що Україна не потребує допомоги від МВФ. Наприклад, в червні минулого року на саміті міністрів фінансів країн СНД Азаров підкреслив, що у Києва достатньо ресурсів, щоб самим розплачуватися за своїми зовнішніми зобов'язаннями.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас