Шойбле критикує Грецію за недостатні зусилля в сфері економії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шойбле критикує Грецію за недостатні зусилля в сфері економії

Казна та Політика
102
У контексті нових дебатів про можливість дефолту Греції міністр фінансів ФРН Вольфганг Шойбле піддав уряд в Афінах різкій критиці за недостатні зусилля з оздоровлення бюджету. "Два роки тому Греція дала обіцянки, з яких були виконані не всі", - заявив Шойбле в швейцарському Давосі, де в даний час проходить Всесвітній економічний форум. "Греція повинна виконувати обіцянки. Жодна захисна стіна не витримає, якщо не дотримуються засадничі домовленості", - цитує слова німецького міністра агентство AFP.
Одночасно Вольфганг Шойбле висловив упевненість у швидкому успішному завершенні переговорів з приватними кредиторами про часткове списання боргів Греції. "Ми перебуваємо зараз у завершальній стадії переговорів", - зазначив він, додавши, що до 2020 року заборгованість Греції повинна бути знижена до 120 відсотків від обсягу внутрішнього валового продукту цієї країни.
Тим часом офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт спростував повідомлення про те, що Греція нібито потребує додаткових багатомільярдних кредитів на додачу до тих, які їй вже обіцяні. "Спекуляції подібного роду не мають жодних підстав і покликані швидше посіяти почуття невпевненості, - заявив він у Берліні. - Треба дискутувати на основі фактів, а не припущень".
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас