Інвестори в нерухомість воліють вкладати в найбільші міста світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори в нерухомість воліють вкладати в найбільші міста світу

Нерухомість
405
Половина світових інвестицій в нерухомість направляється в 30 міст, при цьому чверть від їх загального обсягу вкладають у нерухомість Лондона, Токіо, Нью-Йорка, Гонконгу і Парижа.
Як повідомляється в дослідженні компанії Jones Lang LaSalle, в наступному десятилітті конкуренцію цим гігантам нерухомості складуть Пекін, Шанхай, Москва і Сан-Паулу. Ці міста зараз увійшли в топ-30 міст з найбільшим обсягом інвестицій у світі, пише Ліга Бізнес.
Згідно з результатами компанії, перша інвестиційна десятка 2011 включає п'ять міст Азії. При цьому в 2004 році десятка включала всього два азіатські міста, а до 2020 року компанія прогнозує, що роль Китаю збільшиться.
На даний момент в першу десятку увійшли також три північноамериканські міста - Нью-Йорк, Вашингтон і Торонто. Прогнозується, що топ-30 найбільш швидко зростаючих міст в майбутньому включить шість міст США.
При цьому передбачається, що до 2020 року топ-30 міст з високою інвестиційною активністю на ринку нерухомості перетвориться в топ-50 через розвиток цифрових технологій, які дозволять корпораціям розміщуватися поза традиційними ключовими містами.
Як повідомляють в компанії, вже зараз спостерігаються зміни в географічному розподілі інвестиційного капіталу в секторі нерухомості. "Провідна 30-ка міст, які отримують основні гроші на глобальному ринку нерухомості, збільшиться до 50-ти у зв'язку з диверсифікацією інвесторами своїх портфелів і розширенням орендарями географії своєї присутності, в тому числі за рахунок країн", - вважає Пітер Робертс, виконавчий директор Jones Lang LaSalle по Північній і Південній Америці. Він підкреслив, що цій експансії буде сприяти розвиток цифрового зв'язку, оскільки компаніям більше буде не потрібно фізично знаходитися в тих чи інших найбільших містах світу.
У той же час експерти очікують, що в країнах БРІК темпи зростання на ринку офісної нерухомості класу A будуть становити 10% на рік в наступному десятилітті. При цьому найкращі перспективи у Китаю, де розташовані десять найбільш швидко зростаючих нових міст світу за обсягом ВВП. Список очолюють Чунцин, Тяньцзінь і Ченду.
При цьому майже половина світової офісної нерухомості перебуває в США, і більше однієї третини всіх інвестицій в комерційну нерухомість направляється до міст цієї країни. За результатами дослідження, в 30 найбільших міст світу увійдуть одинадцять американських за обсягом ВВП до 2020 року. При цьому шість із 30 найбільш швидко зростаючих міст за показником ВВП будуть містами США, в тому числі Нью-Йорк, Лос-Анджелес, Чикаго, Вашингтон, Даллас і Х'юстон.
Незважаючи на економічні проблеми в Європі, Лондон залишився найбільшим інвестиційним ринком в сфері нерухомості в регіоні. В об'єкти нерухомості в Лондоні було інвестовано понад $43 млрд в 2010 році і за перші три квартали 2011 року. Це на третину більше, ніж вкладали в Токіо - друге місто світу за обсягом інвестицій.
"Крім Лондона, іншими мега-містами Європи є Париж, Москва і Стамбул. Це справжні світові центри з диверсифікованими економіками, - заявив Крістіан Ульбріх, виконавчий директор компанії в регіоні EMEA. При цьому він вважає, що інші міста, такі як Мюнхен і Стокгольм, пропонують хороші умови для інвестицій в нерухомість і орієнтовані на інновації, а це зіграє на їх користь при низьких темпах економічного зростання.
Експерт упевнений, що довіру інвесторів віддано великим, стабільним містам з прозорою економікою, але в той же час нові регіони розкривають світу нові можливості. Ульбріх підкреслив, що інвестори будуть диверсифікувати свої портфелі і почнуть шукати нові міста для вкладень в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, а також міста другого і третього рівня на Заході.
У той же час у Києві протягом 2011 року на вторинному ринку житла Києва спостерігалася цінова стабільність.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас