У Азарова передумали урізати допомогу матерям-одиначкам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Азарова передумали урізати допомогу матерям-одиначкам

Казна та Політика
145
Міністерство соціальної політики відкликало з Верховної Ради законопроект про позбавлення виплат на дитину матерів-одиначок, чий дохід перевищує середню зарплату.
Про це УНІАН повідомили в прес-службі Мінсоцполітики України, коментуючи публікації деяких ЗМІ.
Законопроект "Про внесення змін до Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" (№ 9516 від 29.11.2011), яким передбачалося ввести адресний підхід при наданні допомоги одиноким матерям, був відкликаний з Верховної Ради України з пропозицією Мінсоцполітики ще 12 грудня 2011 року. Це було зроблено для вивчення можливостей більш ефективного надання державної допомоги саме малозабезпеченим одиноким матерям та проведення відповідного громадського обговорення, сказано в повідомленні.
При цьому в Мінсоцполітики відзначили, що на сьогоднішній день лише 10% одиноких матерів декларують доходи, щоб отримати допомогу в розмірі, більше мінімальної. Це саме ті матері, які в першу чергу потребують захисту держави, і саме на них повинно бути спрямоване адресне збільшення державної допомоги.
На даний час жодного урядового законопроекту щодо змін до порядку надання допомоги сім'ям з дітьми, у тому числі і одиноким матерям, у Верховній Раді України немає, підкреслили в міністерстві. Мінсоцполітики зазначає, що всі пропозиції стосовно будь-яких змін до законодавства, що стосуються підтримки одиноких матерів, в обов'язковому порядку будуть обговорюватися з громадськими організаціями до винесення на розгляд Верховної Ради України.
"Постійне посилення соціального захисту найбільш вразливих верств населення (зокрема малозабезпечених одиноких матерів) є одним із пріоритетів роботи Міністерства соціальної політики. Допомога одиноким матерям постійно зростає. Так, якщо в 2011 році її розмір зріс на 10,2%, то в 2012 збільшиться на 15%. При цьому середній розмір допомоги становитиме близько 450 грн.", - нагадується в повідомленні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас