Сорос попереджає: Жорстка економія призведе до дефляції і посилення кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сорос попереджає: Жорстка економія призведе до дефляції і посилення кризи

Казна та Політика
386
Бюджетне посилення, якого домагається Німеччина, штовхне Європу в дефляційну спіраль. Таку думку Bloomberg TV висловив інвестор-мільярдер Джордж Сорос.
"Німеччина взяла на себе роль наглядача і накладає на периферійні європейські країни жорсткі обмеження у бюджетній політиці. Це призведе до зростання економічної і політичної напруженості, яка може зруйнувати Євросоюз. Бюджетне посилення, якого Німеччина домагається, штовхне Європу в дефляційну спіраль", - вважає Сорос.
Схожу думку висловив і голова Roubini Global Economics Нуріель Рубіні. За його словами для порятунку єврозони ЄЦБ повинен проводити подальше пом'якшення політики. "Якщо в Європі зараз буде тільки посилення - підвищення податків і скорочення витрат - рецесія буде гіршою. На мій погляд, необхідне різке падіння євро до рівня, близького до паритету до долара, це допоможе відновити конкурентоспроможність периферійних країн. Для порятунку єврозони ЄЦБ потрібно проводити подальше пом'якшення політики - зниження ставки, кількісне пом'якшення. Крім того, потрібен великий фінансовий буфер для підтримки банківського сектора", - сказав експерт.
Нагадаємо, раніше Сорос заявляв, що Європа неправильно відреагувала на фінансову кризу. Влада країн Європи, реагуючи на фінансову кризу, що вибухнула в 2007 році, "зробила все неправильно", - говорив фінансист.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас