Азаров: Україна може модернізувати ГТС, але краще створити міжнародний консорціум — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Україна може модернізувати ГТС, але краще створити міжнародний консорціум

Енергетика
140
Україна може власними силами модернізувати газотранспортну систему (ГТС), але найкращим варіантом є створення міжнародного консорціуму, сказав прем'єр-міністр Микола Азаров.
"Звичайно, Україна може своїми силами модернізувати свою ГТС. Але це означає, що ми будемо відволікати від інших завдань великі гроші, наприклад, знімати необхідні кошти з охорони здоров'я, освіти. Погодьтеся, це не найкраще рішення. Тому наша пропозиція - створити міжнародний консорціум, який буде займатися модернізацією нашої системи", - написав він, спілкуючись з користувачами мережі Facebook.
Крім того, відповідаючи на запитання одного з користувачів щодо продовження магістрального нафтопроводу Одеса - Броди до Польщі, прем'єр відзначив: "Ми неодноразово пропонували нашу допомогу партнерам, проте поки вони не вважають це за доцільне для себе".
Як повідомлялося, глава Міненерговугілля Юрій Бойко днями заявив про намір України провести оцінку ГТС для подальшого створення газотранспортного консорціуму. Україна вже оголосила тендер з відбору оцінювача вартості ГТС.
За словами міністра, Україна надасть конкретні пропозиції європейським партнерам щодо участі у створенні тристороннього консорціуму з управління українською ГТС після проведення оцінки.
НАК "Нафтогаз України" чекає, що в тендері на оцінку вартості ГТС України візьмуть участь великі міжнародні компанії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас