Близнюк вважає підвищення квартплати в Харкові законним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Близнюк вважає підвищення квартплати в Харкові законним

172
Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк вважає підвищення тарифів на послуги з утримання будинків і прибудинкових територій Харкова відповідним законодавству та прийнятим в межах компетенції міської влади.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Харківської міської ради з посиланням на заяву Близнюка в Харкові.
"Проблема в тому, що тарифи давно не змінювалися, і нинішнє збільшення виявилося значним", - сказав Близнюк.
Він також заявив, що постановка керівництвом Харкова питання про компенсацію з держбюджету в разі зменшення тарифів на вимогу уряду є доречною і правильною.
Він зазначив, що відповідно до закону тарифи мають бути економічно обґрунтованими, а якщо хтось приймає рішення про введення необґрунтованих тарифів, то він повинен цю різницю виконавцям послуг компенсувати.
"Йде процес, і ми вирішимо це питання за рахунок якихось спільних програм, щоб не руйнувалися балкони і вивозилося сміття", - підкреслив Близнюк.
Він зазначив також, що в Україні необхідно прийти до такої схеми, коли тарифи підвищувалися б одночасно зі збільшенням їх складових.
Як повідомляло агентство, виконавчий комітет Харківської міської ради 20 грудня вирішив підвищити з 1 січня 2012 року тарифи на послуги з утримання комунальних будинків та прибудинкових територій Харкова в 1,5 - 4 рази, або на 0,59 - 1,004 гривні до 0,79 - 2,995 гривні/кв. м.
Прем'єр-міністр Микола Азаров вимагає від місцевої влади скасування всіх рішень щодо підвищення з 1 січня тарифів на житлово-комунальні послуги.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас