Після аварії на Фукусімі влада збиралася евакуювати мільйони жителів Токіо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Після аварії на Фукусімі влада збиралася евакуювати мільйони жителів Токіо

294
Уряд Японії збирався евакуювати кілька мільйонів жителів Токіо після аварії на АЕС "Фукусіма-1" в 2011 році, повідомили ірландські ЗМІ.
Проте ці плани не були здійснені. Більше того, уряд тримав їх у таємниці, щоб не викликати паніку в Японії і в світі, передає Інтерфакс.
За інформацією ЗМІ, через два тижні після катастрофи на АЕС "Фукусіма-1" японська комісія з атомної енергії представила доповідь про ситуацію колишньому прем'єр-міністру Наото Кану.
У документі повідомлялося, що якби ситуація на АЕС вийшла з-під контролю, то наказ про евакуацію був би відданий для всіх жителів, що жили в радіусі 250 км від неї, в тому числі для 30 млн жителів столиці.
Як повідомлялося, АЕС "Фукусіма-1", що розташовується в 240 км на північний схід від Токіо, була зруйнована 11 березня в результаті землетрусу і цунамі. З ладу була виведена система охолодження на станції, що призвело до витоку радіації і необхідності термінового проведена масової евакуації 80 тис. жителів з навколишніх населених пунктів у радіусі 20 км від АЕС.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас