Названо найпривабливіші для інвесторів міста — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо найпривабливіші для інвесторів міста

659
Половина світових інвестицій в комерційну нерухомість зосереджена в 30 найбільших містах. За підсумками трьох кварталів минулого року загальний обсяг склав $295 млрд, підрахували в Jones Lang LaSalle.
Найпривабливішим для інвесторів містом став Лондон, обсяг вкладень у комерційну нерухомість там склав $ 43 млрд. На другому місці Токіо - $ 32 млрд. До п'ятірки входять також Нью-Йорк, Гонконг і Париж з обсягом вкладень $ 27 млрд і по $ 18 відповідно, повідомляє Дело.
Серед регіонів найбільший приплив інвестицій у нерухомість зафіксовано в Азії. За три квартали минулого року сума інвестицій склала $ 114 млрд. У європейські міста було вкладено $ 95 млрд, у США - $ 104 млрд.
За оцінками CBRE, загальний обсяг інвестицій у європейську нерухомість за підсумками 2011 року зріс на 4% (у порівнянні з даними за 2010 рік), до 115 млрд євро.
"Незважаючи на невизначеність економічного клімату, в 2011 році інвестиції в європейську нерухомість перевищили рівень активності 2010 року. Інвестори як і раніше націлені на основні активи на ліквідних ринках", - вважає Джонатан Халл, керівник відділу інвестиційних послуг CBRE в регіоні Європа, Близький Схід і Африка.
Стратегічний інтерес у інвесторів викликають Франція, Німеччина, Великобританія і Скандинавія.
"Глобальні зміни відбуваються дуже швидко, і географія інвестицій в нерухомість буде трансформуватися слідом за ними. Інвестори будуть диверсифікувати свої портфелі і почнуть шукати нові міста для вкладень в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, а також міста другого і третього рівнів на Заході", - вважають в Jones Lang LaSalle.
За сім років кількість азіатських міст, що залучають інвестиції в нерухомість, помітно збільшилася: в 2004 році в списку міст-одержувачів були тільки Токіо та Гонконг, за підсумками 2011 року до нього увійшли Сінгапур, Шанхай і Сеул.
За оцінками виконавчого директора Jones Lang LaSalle по Північній і Південній Америці Пітера Робертса, темпи зростання на ринку офісної нерухомості класу А в країнах БРІК в наступному десятилітті залишаться на рівні 10%.
"Найкращі перспективи у Китаю, де знаходяться 10 найбільш швидко зростаючих нових міст світу. Список очолюють Чунцин, Тяньцзінь і Ченду", - вважає Робертс. Міста в Китаї змінюються завдяки програмі з розвитку та модернізації. Jones Lang LaSalle виділяє в країні 50 міст другорядного і третьорядною значення, на частку яких припаде 12% світового економічного зростання в період до 2022 року.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас