У відомстві Тігіпка запевняють, що допомога одиноким матерям буде зростати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У відомстві Тігіпка запевняють, що допомога одиноким матерям буде зростати

Казна та Політика
364
Постійне посилення соціального захисту вразливих верств населення (зокрема малозабезпечених одиноких матерів) є одним із пріоритетів роботи Міністерства соціальної політики. Допомога одиноким матерям постійно зростає. Так, якщо в 2011 році її розмір зріс на 10,2%, то в 2012 збільшиться на 15%. При цьому середній розмір допомоги становитиме близько 450 грн. Про це УНН повідомили в прес-службі відомства.
"Законопроект "Про внесення змін до Закону України" Про державну допомогу сім'ям з дітьми" (№ 9516 від 29.11.2011), яким передбачалося ввести адресний підхід при наданні допомоги одиноким матерям, був відкликаний з Верховної Ради України з пропозицією Мінсоцполітики ще 12 грудня 2011 р. Це було зроблено для вивчення можливостей більш ефективного надання державної допомоги саме малозабезпеченим одиноким матерям та проведення відповідного громадського обговорення.
Варто зазначити, що сьогодні лише 10 відсотків одиноких матерів декларують доходи, щоб отримати допомогу в розмірі, що перевищує мінімальний" - йдеться в повідомленні.
У прес-службі також запевнили, що "це саме ті матері, які першочергово потребують захисту держави. І саме на них повинно бути спрямоване адресне збільшення державної допомоги.
Зараз ніякого урядового законопроекту про зміни в порядку надання допомоги сім'ям з дітьми, у тому числі і одиноким матерям, у Верховній Раді України немає".
"Разом з тим суспільство стурбоване тим, що забезпечені громадяни отримують державну допомогу і пільги нарівні з бідними українцями. Як неодноразово заявляли громадські організації, такий принцип перерозподілу суспільного багатства є соціально несправедливим.
Міністерство соціальної політики відзначає, що всі пропозиції щодо будь-яких змін до законодавства щодо соціальної підтримки одиноких матерів в обов'язковому порядку будуть обговорюватися з громадськими організаціями до внесення на розгляд Верховної Ради України", - йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас