Роскосмос набирає космонавтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роскосмос набирає космонавтів

42
Роскосмос оголосив про додатковий набір кандидатів у космонавти.
Про це повідомляється на офіційному сайті Федерального космічного агентства, передає Лента.ру.
Відбір проводиться спільно з Центром підготовки космонавтів імені Гагаріна. Згідно з вимогами, опублікованими на сайті Центру, кандидати повинні бути не старше 33 років, мати вищу освіту та знати російську мову усно і письмово як мінімум на "четвірку".
Майбутні космонавти повинні вміти "користуватися персональним комп'ютером, Інтернетом, електронною поштою, антивірусними програмами, мати необхідну обізнаність у галузі історії світової та вітчизняної космонавтики, володіти необхідним мінімумом загальних знань в галузі культурології." Також бажаний досвід роботи в авіаційній або космічній галузі.
Від кандидатів вимагається скласти іспит з фізпідготовки - біг на кілометр, плавання 800 метрів, лижна гонка на 5 кілометрів і багато іншого. Прийом документів закінчується 12 березня 2012 року. Відбір кандидатів буде проводиться спеціально створеною для цього комісією. Кандидатами можуть бути в тому числі і дівчата - в 2009 році тодішній керівник Роскосмоса Анатолій Пермінов говорив, що в новому наборі знайдеться місце дівчатам.
У жовтні 2011 року стало відомо, що NASA розпочало набір астронавтів. Процес відбору американці планують завершити в серпні 2013 року. Кількість астронавтів, яких планується набрати, не повідомляється.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас