Тігіпко хоче припинити мінімізацію податків з використанням офшорів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко хоче припинити мінімізацію податків з використанням офшорів

Казна та Політика
2462
Ухилення від оподаткування за допомогою офшорів позбавляє бюджет додаткових надходжень, які необхідні для поліпшення соціальної захищеності українців. Про це сказав віце-прем'єр-міністр України - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, коментуючи підготовлений Міністерством соціальної політики законопроект про контроль трансфертних цін при угодах між пов'язаними особами, повідомили УНН в прес-службі чиновника.
За словами політика, з прийняттям цього закону держава буде чітко відслідковувати, щоб товари з України продавалися в офшори, зокрема і на Кіпр, не за заниженими цінами, а за ринковими і зі сплатою податків у повному обсязі.
"Робота з офшорами не матиме сенсу, адже платити податки доведеться такі ж, як і при операціях з іншими країнами. Цей закон допоможе залучити в бюджет додаткові кошти", - сказав Сергій Тігіпко, зазначивши, що питання з Кіпром не вирішувалося останні 20 років.
За словами віце-прем'єра, запровадження контролю над трансферним ціноутворенням дозволить не тільки уникнути втрат бюджету, а й знизить тиск з боку органів контролю на чесний бізнес, сприятиме встановленню добросовісної конкуренції між компаніями.
"Всі будуть працювати в рівних умовах, ніяких нових податкових перевірок для підприємств у разі прийняття цього закону не буде", - підкреслив він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас