Шойбле: Коштів у фондах порятунку Європи вже достатньо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шойбле: Коштів у фондах порятунку Європи вже достатньо

Казна та Політика
284
Міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле підтвердив, що обсяг коштів у фондах порятунку єврозони вже достатній, а заяви про необхідність збільшення обсягу лише додають невизначеності в цьому питанні, тому що сума 500 млрд євро цілком достатня.
На питання про необхідність якнайшвидшого об'єднання коштів тимчасового антикризового фонду ЄФФС і механізму ESM (Європейський механізм забезпечення стабільності) Шойбле відповів: "Не варто гнатися за новими рішеннями, саме це і вносить неясність на ринки".
Головною перешкодою в процесі об'єднання двох фондів є позиція Німеччини.
"До цього питання є сенс повернутися в березні, коли будуть обговорюватися основні питання майбутньої структури єврозони, і до того моменту з'ясується, чи достатні ресурси фонду ESM, чи ні", - зазначив Шойбле.
Такої ж точки зору дотримується і канцлер Німеччини Ангела Меркель, яка в минулу неділю провела робочий обід разом з главою МВФ Крістін Лагард. У центрі уваги була тема Греції, і незважаючи на новий зрив в переговорах керівництва Греції з приватними інвесторами і чергову загрозу повномасштабного дефолту, Меркель поки не вважає, що розмір ESM треба збільшувати, і запропонувала повернутися до цього питання в березні.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас