iTrader: Заяви ФРС США оживили фондові ринки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

iTrader: Заяви ФРС США оживили фондові ринки

Фондовий ринок
192
У четвер, 26 січня, торговельна сесія на українському фондовому ринку завершилася зростанням. Індекс Української біржі за підсумками дня зміцнився на 2,7% і закрився на позначці 1465,34 базисного пункту.
Вчорашнє засідання ФРС США оживило фондові ринки, надавши їм новий імпульс до зростання. На тлі заяв Бена Бернанке про готовність Федрезерву запустити QE3 в разі зростання безробіття спекулянти продовжили розігрівати ринок після невеликої корекції. Крім цього, американський центробанк вперше озвучив прогнози щодо ключової процентної ставки, відповідно до яких ставки залишаться на рекордно-низькому рівні до 2014 року, що також позитивно вплинуло на фондові ринки, оскільки у інвесторів з'явилася впевненість у тому, що гроші будуть дешевими ще досить довго.
Підтвердженням спекулятивної природи зростання котирувань на фондових майданчиках сьогодні стала реакція ринку на слабку статистику щодо кількості заявок на допомогу з безробіття в США. Згідно зі звітом Департаменту праці кількість первинних звернень на звітному тижні склала 377 тисяч, що більше, ніж прогнозувалося аналітиками. Перевищила прогнози і кількість повторних заявок, число яких зросло до 3554 тисяч, проти очікувань зростання до 3500 тис. Тепер інвестори будуть з нетерпінням чекати наступного тижня, коли будуть опубліковані офіційні дані щодо безробіття і кількості нових робочих місць в економіці США. Адже якщо вірити Бену Бернанке, третій етап QE ФРС запустить в разі негативної тенденції на ринку праці, і логічно очікувати, що показники цю негативну тенденцію на наступному тижні таки продемонструють. Загалом, "чим гірше, тим краще".
Фондові індекси Європи сьогодні також весь день з відкриття перебували в зеленій зоні, незважаючи на те, що прибутковість 10-річних бондів Португалії зросла до рекордних 14,08%. Очевидно, що найближчим часом короткострокові інвестори роблять ставку на зростання і не бажають зважати на такі "дрібниці". Хоча і макроекономічна підтримка для покупців сьогодні присутня - вдень в Німеччині були опубліковані дані щодо індексу споживчої довіри, які виявилися кращими від очікувань - 5,9 проти 5,6 пункту. Також ще одним позитивним моментом стала поки не підтверджена інформація про те, що кредитори Греції погодилися на зниження ставки за новими облігаціями, якими буде пролонгований грецький борг, до 3,75%. На цьому тлі європейські індекси до кінця дня показували непогану динаміку: DAX зріс на 1,2%, CAC40 додавав 1,4%, FTSEE100 зміцнився на 1%. Американські індекси з відкриття рушили оновлювати вчорашні максимуми і в перші хвилини торгів DJIA і S&P500 додавали в середньому близько 0,15%.
"Український фондовий ринок сьогодні також показав себе в кращому світлі. Індекс українських акцій UX весь день провів у зеленій зоні і зафіксував у процесі торгів локальний максимум на рівні 1470,87 пункту, що стало максимальною позначкою за останні 11 сесій. Усього за день індексу UX вдалося додати 38,59 пункту до закриття. В індексному кошику Української біржі сьогодні тільки акції Укртелекому продемонстрували негативну динаміку, впавши в ціні на 0,91%", - розповідає Ігор Сабадаха, начальник інвестиційно-аналітичного відділу інтернет-брокера iTrader. Лідерами зростання серед індексних паперів стали акції Стахановського вагонобудівного заводу і Ясинівського коксохіму, які подорожчали на 7,72% і 5,96% відповідно. Березневий ф'ючерс на індекс UX сьогодні зріс в ціні на 1,79% і торгувався на закритті по 1466,70 грн. Загальний обсяг торгів на Українській біржі сьогодні також зріс і склав 171 млн. грн., частка термінового ринку склала 78 млн. грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас