До 2015 року доходи світової спортіндустріі зростуть до 145,3 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До 2015 року доходи світової спортіндустріі зростуть до 145,3 млрд дол.

147
Незважаючи на нестійкий економічний клімат, світова індустрія спорту продовжує демонструвати високі результати. Сприяти зростанню буде в тому числі чемпіонат Євро-2012, який приймають Україна та Польща.
Про це йдеться в огляді спортивного ринку під назвою "Міняємо правила гри: перспективи розвитку світової індустрії спорту до 2015 року", підготовленого PwC, яким володіє Фокус.ua.
У період з 2011 по 2015 рік включно доходи світової спортивної індустрії зростуть до 145,3 млрд. доларів при сукупному темпі річного зростання в 3,7%. Це відбудеться завдяки більш сприятливим економічним умовам, відновленню обсягів телевізійної реклами, розширенню використання платного телебачення для показу спортивних змагань і відновлення спонсорської діяльності фінансовими та автомобільними компаніями.
У період з 2006 по 2010 рік темпи зростання світової індустрії спорту в країнах БРІК (Бразилія, Росія, Індія і Китай) помітно випереджали темпи зростання на світовому ринку в цілому, проте в подальші п'ять років цей розрив дещо скоротиться.
Прогнозується, що найвищі сукупні темпи річного зростання (4,9%) продемонструє Латинська Америка, частково завдяки чемпіонату світу з футболу (ФІФА) 2014 року, який пройде в Бразилії. На другому місці з невеликим відривом опиниться Північна Америка, СТГР якої складе 4%.
Найнижчі темпи зростання доходів (2,9%) збережуться в країнах Європи, Близького Сходу і Африки, що частково пояснюється існуючими економічними умовами. Однак і тут будуть спостерігатися окремі сплески активності: в 2012 році, коли Лондон прийматиме Олімпійські ігри, а Україна і Польща - чемпіонати Європи з футболу, і в 2014 році, коли свій внесок в розвиток індустрії зроблять зимові Олімпійські і Паралімпійські ігри 2014 року в Сочі і Ігри Співдружності націй в Глазго.
Протягом періоду економічної нестабільності ставало дедалі очевидніше, що розподіл сил у світовій економіці зміщується в бік країн Сходу. Ця тенденція буде сприяти подальшій інтернаціоналізації спортивної індустрії, оскільки спортивний ринок зацікавлений в появі нового джерела прибутку - зростаючого середнього класу в країнах з економікою, що швидко розвивається.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас