Янукович пообіцяв два "енергетичні" протоколи з Азербайджаном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович пообіцяв два "енергетичні" протоколи з Азербайджаном

Енергетика
200
Київ і Баку готують до підписання два документи про співпрацю в енергетичній сфері, повідомив президент України Віктор Янукович.
"Зараз готуються до підписання два протоколи. Є технічні питання, які треба прорахувати фахівцям. Безумовно, Україна буде продовжувати роботу в питаннях транспортування каспійського газу і як країна-споживач газу, і як країна, яка може брати участь у будівництві газотранспортних систем із залученням усіх ресурсів, які є в країні. Нам це дуже цікаво", - сказав Янукович українським журналістам у четвер у Давосі після закінчення зустрічі з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим.
Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України уповноважив міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка підписати угоду з урядом Азербайджану про співробітництво в організації поставок скрапленого природного газу на територію України з Азербайджану, повідомив заступник Міненерговугілля Володимир Макуха.
"Сьогодні уряд схвалив цю угоду і уповноважив Бойка підписати її. Найімовірніше, це станеться в Давосі", - сказав він журналістам 18 січня в Києві.
За словами Макухи, ця угода встановлює механізми подальшої роботи і зараз досить складно говорити про якісь обсяги або терміни. "Нам потрібно вирішити багато питань. Є певний ресурс газу. Він може бути спрямований через Туреччину по інших системних трубопроводах, залежно від обсягів буде побудований додатковий газопровід. Зараз відпрацьовується ТЕО і говорити про якісь цифри рано", - пояснив він. < / p>
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас