Білорусь з 1 лютого підвищує на 8,3% тарифи на транспортування нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь з 1 лютого підвищує на 8,3% тарифи на транспортування нафти

Енергетика
189
У Білорусі з 1 лютого 2012 року зростуть тарифи на послуги з транспортування нафти по магістральних трубопроводах республіки на 8,3%.
Як передає власний кореспондент УНІАН в Республіці Білорусь, про це повідомляє прес-служба Міністерства економіки Білорусі.
"Тарифи на послуги з транспортування нафти по магістральних трубопроводах відкритих акціонерних товариств "Гомельтранснефть Дружба" і "Полоцктранснефть Дружба", розташованих на території Білорусі, з 1 лютого 2012 року збільшено на 8,3% до рівня 2011 року в російських рублях" , - йдеться в повідомленні прес-служби Мінекономіки Білорусі.
Так, тариф на послуги з транспортування нафти по магістральних трубопроводах відкритих акціонерних товариств "Гомельтранснефть Дружба" і "Полоцктранснефть Дружба", розташованих на території Білорусі, за маршрутними напрямами Унеча (Високе)-Адамова Застава встановлено в розмірі 179,26 російських рублів за тонну, Унеча (Високе)-Броди - 76,99 рублів за тонну, Невель (Великі Луки)-Полоцьк-Високе - 22,33 рублів за тонну (тариф на послуги з прийому і транспортування нафти для подальшого заміщення за напрямками - Німеччина, Чехія, Словаччина, Польща, Угорщина, Україна).
Відповідні тарифи встановлені постановами Міністерства економіки Білорусі від 17 січня 2012 р. №6 "Про тарифи на послуги з транспортування нафти по магістральних трубопроводах, розташованих на території Республіки Білорусь" та №7 "Про тарифи на послуги з транспортування нафти по системі магістральних трубопроводів відкритих акціонерних товариств "Гомельтранснефть Дружба" і "Полоцктранснефть Дружба" на території Республіки Білорусь".
Ці постанови прийняті відповідно до міжурядової угоди Білорусі і Росії про основні принципи та умови взаємовідносин в галузі транспортування нафти від 20 липня 1992 року.
ВАТ "Гомельтранснефть Дружба" є оператором південної гілки магістрального нафтопроводу "Дружба" і здійснює транзит російської і казахстанської нафти через Білорусь у Польщу, Німеччину, Україну, Угорщину, Словаччину, Чехію, а також поставляє російську і білоруську нафту на ВАТ "Мозирський НПЗ".
ВАТ "Полоцктранснефть Дружба" - оператор північної гілки магістрального нафтопроводу - транспортує російську нафту з Західно-Сибірського регіону, Татарстану та Поволжя до Білорусі на ВАТ "Нафтан". Крім того, нафтопроводи, експлуатовані організацією, дозволяють здійснювати транзитне транспортування нафти до країн Балтії.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас