Тігіпко допускає перегляд бюджету в бік збільшення соцвиплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко допускає перегляд бюджету в бік збільшення соцвиплат

Казна та Політика
192
Віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко допускає перегляд державного бюджету в бік збільшення соціальних виплат.
Про це він повідомив на прес-конференції.
"Я думаю, що прийде час, і ми зможемо переглянути бюджет. Я хочу сказати, що перший місяць для нас оптимістичний, і надходження до бюджету більші, ніж ми прогнозували. Якщо ще 1-2 місяці таких будуть, то ми будемо звертатися до Верховної Ради, щоб змінити бюджет", - сказав Тігіпко.
При цьому віце-прем'єр-міністр підкреслив, що це стосуватиметься збільшення зарплат бюджетникам і пенсій.
Як повідомляло агентство, Кабінет Міністрів має намір направити на соціальні виплати ті кошти, які можуть бути зекономлені в разі досягнення домовленості з Росією щодо зниження ціни на природний газ.
27 грудня Конституційний Суд оприлюднив рішення, яким визнав відповідними Конституції положення закону "Про державний бюджет на 2011 рік", згідно з якими Кабміну надано право визначати порядок і розміри соціальних виплат особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, дітям війни та особам, звільненим з військової служби, виходячи з існуючого фінансового ресурсу Пенсійного фонду в 2011 році.
На початку листопада, а також до цього в Києві проходили масові акції протесту чорнобильців з вимогами не скорочувати їхні пільги.
Надалі протести чорнобильців пройшли в багатьох регіонах з вимогами від держорганів виплатити суми, передбачені їм відповідно до рішень судів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас