Грузія відстояла право на три бренди вин в Німеччині, зареєстровані російською компанією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грузія відстояла право на три бренди вин в Німеччині, зареєстровані російською компанією

Аграрний ринок
561
Грузія повернула товарні знаки вин "Цинандалі", "Кіндзмараулі" і "Хванчкара", які були зареєстровані в Німеччині російською компанією Moscow Wines & Spirits company GMBH, повідомив керівник національного центру інтелектуальної власності Грузії (Сакпатенті) Іраклій Гваладзе на брифінгу.
"Вчора ввечері ми отримали відповідь з патентного відомства Німеччини про те, що компанія Moscow Wines & Spirits company GMBH позбавлена права на використання товарних знаків грузинських вин "Цинандалі", "Кіндзмараулі" і "Хванчкара", які за місцем їх походження є державною власністю Грузії", - сказав Гваладзе.
Він зазначив, що протягом тривалого часу не вдавалося зв'язатися з керівництвом цієї компанії, яка незаконно реалізовувала в Німеччині грузинські вина. "Тому довелося найняти німецьку юридичну фірму і звернутися з офіційним позовом в патентне відомство Німеччини, де, як з'ясувалося, компанією Moscow Wines & Spirits були зареєстровані наші вина під своїм товарним знаком", - заявив глава Сакпатенті.
Як повідомлялося раніше, в серпні 2011 року Грузія повернула торговий знак вина "Хванчкара", який у 2005 році було присвоєно патентним бюро США компанії Dozortsev & Sons.
При цьому Сакпатенті активізував роботу із захисту грузинських товарних знаків від їх фальсифікації і на ринках інших країн. Так, Національний центр інтелектуальної власності Грузії запатентував товарні знаки 30 найменувань національних продуктів. Зокрема, запатентовані чача (виноградна горілка), хачапурі (перепічка з сиром), чурхела (солодощі з нанизаних на нитку горіхів в густому виноградному соку), сир сулугуні.
Грузія, поряд з 26 іншими країнами, є учасником Лісабонської угоди про захист зазначень місць походження товарів та їх міжнародну реєстрацію, Паризької конвенції з охорони промислової власності, а також угоди про торговельні аспекти прав інтелектуальної власності, деякі розділи якої стосуються захисту географічних назв в рамках Світової організації торгівлі.
У 2011 році Грузія експортувала 18,5 млн пляшок вина (в еквіваленті 0,75 літра), що на 26,7% більше, ніж у 2010 році. Поставки грузинських вин здійснювалися на ринки 40 країн. Республіка від експорту вина в минулому році отримала $54,1 млн (зростання на 37,7%).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас