Прокуратура порушила кримінальну справу проти Авакова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура порушила кримінальну справу проти Авакова

Кримінал
634
Прокуратура Харківської області сьогодні порушила кримінальну справу стосовно колишнього голови Харківської облдержадміністрації, голови обласної організації партії "Батьківщина" Арсена Авакова. Про це повідомив начальник управління прокуратури Харківської області Олександр Бабіков, передає радіо "Свобода".
За його словами, кримінальну справу порушено за частиною третьою статті 365 (перевищення службових повноважень і влади, що спричинило тяжкі наслідки).
Бабіков додав, що на сьогодні Авакову не надано статусу підозрюваного чи обвинуваченого. Крім того, екс-губернатор не оголошений в розшук.
"Оголошення в розшук - наступна стадія кримінального процесу. Прийняття такого рішення залежить від отримання необхідних доказів. На даний момент тривають близько 30 експертиз. Статусу підозрюваного або обвинуваченого Арсен Аваков не має у зв'язку з особливостями Кримінально-процесуального кодексу. Це для того, щоб дати можливість особі реалізувати право на захист", - сказав Бабіков.
За його словами, зараз триває розслідування кримінальної справи, порушеної 6 січня за фактом перевищення службових повноважень службовими особами Харківської облдержадміністрації та Держкомзему.
Прокуратура Харківської області, перевіривши правомірність земельних операцій в 2009 році, виявила факт незаконної зміни цільового призначення і передачі у власність 55 гектарів державних земель вартістю понад 5 з половиною мільйонів гривень. За результатами перевірки прокуратура порушила кримінальну справу за фактом незаконного відчуження протягом 2009 року земель державної власності. Справу порушено за частиною 2 статті 364 і частиною 2 статті 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення, зловживання владою або службовим становищем).
Як зазначалося на сайті Харківської ОДА, державні акти, на підставі яких одне з товариств з обмеженою відповідальністю отримало право власності на земельні ділянки з незаконно зміненим цільовим призначенням, були підписані особисто колишнім головою облдержадміністрації Арсеном Аваковим.
У прокуратурі Харківської області, коментуючи РБК-Україна інформацію про порушення кримінальної справи, відзначили, що після порушення кримінальної справи буде проведено досудове слідство, за результатами якого буде "встановлено істину", і тільки потім можна говорити про звинувачення певних, конкретних осіб.
Зазначимо, Аваков є членом ВО "Батьківщина" з 21 квітня 2010 р. і очолює Харківську обласну організацію партії. Раніше він був членом партії "Наша Україна" і був депутатом Харківської обласної ради V і VI скликань.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас