Гейтнер не розраховує зберегти пост глави Мінфіну США у випадку переобрання Обами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гейтнер не розраховує зберегти пост глави Мінфіну США у випадку переобрання Обами

Казна та Політика
147
Міністр фінансів США Тімоті Гейтнер сумнівається, що президент Барак Обама в разі свого обрання на другий термін запропонує йому залишитися на посту глави відомства.
"Я впевнений, що він не попросить мене залишитися. Я також впевнений, що він скористається можливістю призначити іншого міністра фінансів", - заявив Гейтнер в інтерв'ю телеканалу Bloomberg.
Він не став ділитися з журналістами своїми подальшими планами, зазначивши лише, що вважає великою честю для себе очолювати в настільки важкий час американське фінансове відомство.
"Мені дуже пощастило. Я працюю з неймовірно талановитими людьми, і зараз - один з найважливіших періодів в сучасній історії для тих, хто живе в світі економічної політики та фінансів. І я працюю на чудового президента, в якого я вірю", - підкреслив міністр, висловивши переконання в тому, що Обама виграє вибори.
Гейтнер, якого ЗМІ називають одним з головних ідеологів економічної команди чинного президента, залишився останнім з високопоставлених економістів, які прийшли в Білий дім разом з Обамою. За 2,5 роки його президентства адміністрацію покинули економічний радник Обами Крістіна Ромер, голова національної економічної ради Лоуренс Саммерс, а також глава бюджетного управління адміністрації Пітер Орсаг.
До роботи в адміністрації Обами Гейтнер був головою Федерального резервного банку Нью-Йорка і безпосередньо брав участь в запобіганні розвитку важкої фінансової кризи, що вразила США в 2008-2009 роках. В даний час, займаючи пост міністра, Гейтнер зберігає тісні робочі стосунки з главою Федеральної резервної системи Беном Бернанке.
При адміністрації Білла Клінтона Гейтнер працював на різних керівних посадах у Мінфіні і займався питаннями, пов'язаними з урегулюванням міжнародних фінансових криз.
Гейтнер збирався піти у відставку восени 2011 року - в розпал скандалу, пов'язаного зі зниженням агентством S&P кредитного рейтингу США з максимального "AAA" до "AA+". Тоді відразу кілька республіканців звернулися до президента із закликом звільнити главу Мінфіну. Проте Обама попросив Гейтнера залишитися на своїй посаді до президентських виборів, які пройдуть 6 листопада 2012 року.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас