ГПУ проінформувала іноземних послів про фінансові порушення корпорації ЄЕСУ Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ проінформувала іноземних послів про фінансові порушення корпорації ЄЕСУ Тимошенко

Кримінал
283
Генеральна прокуратура України поінформувала іноземних послів про обставини справи щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко з фінансових порушень корпорації ЄЕСУ, яку вона очолювала в 1996-1999 рр. Про це повідомила сьогодні прес-служба відомства за підсумками зустрічі керівництва Генпрокуратури з дипломатами. Зокрема, мова йде про факти розкрадання державних коштів, ухилення від сплати податків, незаконного відшкодування ПДВ та низку інших епізодів.
У Генпрокуратурі запевнили про готовність у рамках своєї компетенції сприяти організації роботи спільної медичної групи для проведення незалежного обстеження, діагностики та лікування Тимошенко. "Сторони також відзначили важливість реформування кримінальної юстиції в Україні відповідно до європейських стандартів, зокрема, прийняття нового кримінально-процесуального кодексу як необхідного правового інструменту", - підкреслюється в повідомленні.
У зустрічі взяли участь посли США, Канади, Великобританії, а також представники дипкорпусу країн ЄС, Росії.
Служба безпеки України закінчила розслідування справи проти Тимошенко щодо низки епізодів з фінансових порушень корпорації ЄЕСУ. Обвинувачена та її захисники почали ознайомлення з матеріалами кримінальної справи. Захист Тимошенко заявив, що її намагаються засудити на 12 років в'язниці за помилки бухгалтера.
Нагадаємо, Юлія Тимошенко зараз відбуває в Качанівській виправній колонії покарання, встановлено вирок Печерського районного суду м. Києва про сім років ув'язнення і виплату 1,5 млрд грн (близько 189 млн дол) штрафу за перевищення повноважень при підписанні в 2009 газових контрактів з РФ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас