Поштовим службам Німеччини та Бельгії наказали повернути частину держдопомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поштовим службам Німеччини та Бельгії наказали повернути частину держдопомоги

Казна та Політика
107
Єврокомісія наказала німецькій (Deutsche Post) і бельгійській (Bpost) поштовим службам повернути частину урядових субсидій. Про це повідомляє Agence France-Presse.
Deutsche Post поверне уряду Німеччини від 500 мільйонів до мільярда євро державної допомоги, Bpost - 417 мільйонів євро. У Єврокомісії після перевірки всіх субсидій за період з початку 90-х років вирішили, що деякі обсяги коштів були надані з порушеннями законів. У підсумку, на думку антимонопольників, пошти Німеччині та Бельгії опинилися в домінуючому становищі.
Як заявив комісар Єврокомісії з конкурентоспроможності Хоакін Альмунія (Joaquin Almunia), поштовий ринок ЄС до кінця цього року буде повністю відкрито для конкуренції. За його словами, для цього залишилося усунути порушення в 11 країнах.
Глава Deutsche Post Франк Аппель (Frank Appel) назвав розпорядження Єврокомісії незбагненним і безпідставним. Керівник найбільшої в Європі служби з доставки кореспонденції заявив, що компанія має намір подати до суду ЄС. Аппель висловив упевненість, що Deutsche Post вдасться оскаржити розпорядження антимонопольників і стягнути з них компенсацію.
У рамках антимонопольного розслідування на поштовому ринку Єврокомісія перевірила законність виділення 5,6 мільярда євро держдопомоги в Німеччині, 1,9 мільярда євро у Франції і 3,8 мільярда євро в Бельгії.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас