Газпром: Україна не знижує відбір газу у Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром: Україна не знижує відбір газу у Росії

Енергетика
215
Всупереч заявам української влади, "Нафтогаз України" збільшив добовий відбір російського газу до 115 млн. кубометрів на добу, що відповідає мінімальному річному контрактному обсягу на 2012 рік у 41,6 млрд. кубометрів.
Про це заявив офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов, передає РИА Новости.
"Україна продовжує робити чергові заяви про те, що споживання російського газу скорочується, і обсяг імпорту в цьому році не перевищить 27 млрд. кубометрів. Але фактичні дані говорять зовсім про інше. Останнім часом добовий відбір газу "Нафтогазом України", навпаки, став помітно зростати, і зараз становить близько 115 млн. кубометрів. Такі темпи відбору строго відповідають зобов'язанням "бери або плати" від річної контрактної кількості в 52 млрд. кубометрів, і в річному вимірі це становить мінімальну річну кількість на 2012 рік - 41,6 млрд. кубометрів", - сказав Купріянов.
Раніше Микола Азаров заявив, що Україна має намір поступово скорочувати імпорт газу, продовжуючи переговори з Росією про зниження ціни.
Київ веде з Москвою тривалі переговори про зниження ціни на газ. Раніше Україна заявила про намір скоротити закупівлі газу в РФ цього року до 27 млрд. кубометрів з передбачених контрактом 52 млрд. кубометрів. Російська сторона у відповідь заявила, що час для переговорів щодо обсягів закупівель палива на цей рік вже втрачено: річний контрактний обсяг може бути змінений не пізніше, ніж за півроку до початку поставок.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас