Українські фондові індекси в середу незначно зросли — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські фондові індекси в середу незначно зросли

Фондовий ринок
85
Український ринок акцій завершив торговельну сесію середи млявим зростанням біржових індикаторів: індекс "Української біржі" (УБ) зріс на 0,27% і склав 1426,75 пункту, індекс ПФТС - на 0,1%, до 545,63 пункту .
Обсяг торгів на УБ склав 62,9 млн грн; на ПФТС – 184,8 млн грн.
Серед "блакитних фішок" на УБ більше інших зросли котирування Стахановського вагонобудівного заводу (+2,47%), Райффайзен банку Аваль (+1,31%) і Ясинівського коксохіму (+1,12%). У лідерах зниження - "Донбасенерго" (-1,72%), Єнакіївський метзавод (-0,84%) і "Азовсталь" (-0,64%).
На ПФТС у лідери зростання вийшли акції "Райффайзен Банку Аваль" (+3,13%), "Інтерпайп Нижньодніпровського трубопрокатного заводу" (+1,85%) і "Західенерго" (+1,4%). Більше інших просіли папери Маріупольського заводу важкого машинобудування (-4,95%), Єнакіївського металургійного заводу (-1,91%) і "Укртелекому" (-1,29%).
Індекс Варшавської фондової біржі WIG-Ukrain завершив сесію на позначці 727,24 пунктів, що на 0,87% вище, ніж днем раніше. Торговий оборот індексними паперами склав 7,335 млн злотих.
Найбільше підвищення вартості зафіксовано у акцій "Вести" (+12,75%), "Овостару" (2,27%) і "Астарти" (+2,17%). Лідером "червоної зони" стали папери "Мілкіленду" (-5,1%).
Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" експерти інвестгрупи "Сортіс", торгова сесія середи на українському ринку проходила під впливом настроїв на закордонних майданчиках. Торги відкрилися зростанням в надії на продовження висхідної динаміки на світових майданчиках, проте слабкі дані щодо ВВП Німеччини та песимістичні заяви на відкритті Всесвітнього економічного форуму в Давосі стали приводом для зниження.
Аналітик ІГ "ТАСК" Олексій Климчук вважає, що низька активність учасників торгів на українських майданчиках протягом дня зумовлена значною технічною перепроданістю ринку при збереженні негативних настроїв на світових фондових майданчиках.
За словами аналітика брокерського будинку "Відкриття" Леоніда Білозерського, основним "головним болем" для ринків залишається проблема держборгу Греції.
Крім того, на думку експерта, обережність гравців у середу також пов'язана з майбутнім засіданням комітету ФРС США з відкритих ринків і присвяченою його підсумками прес-конференцією голови Федерального резерву Бена Бернанке.
За прогнозами О.Климчука, у четвер вектор руху українських індексів задаватимуть результати засідання комітету ФРС і новини з Давоса.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас