Уряд Чехії допоможе МВФ кредитом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Чехії допоможе МВФ кредитом

Казна та Політика
205
Чехія планує виділити 1,5 мільярда євро в кредит Міжнародному валютному фонду, беручи участь у програмі зі збільшення кредитоспроможності фонду для боротьби з борговою кризою єврозони, заявив прем'єр-міністр країни Петро Нечас.
При цьому кредит, який уряд Чехії надасть МВФ, спочатку передбачалося виділити в розмірі 3,5 мільярда євро. Про це заявлялося на зустрічі лідерів Євросоюзу в грудні, коли європейські чиновники вирішили надати 200 мільярдів євро МВФ для допомоги єврозоні.
Крім цього, чеський уряд вирішив підтримати ідею угоди про бюджетну дисципліну, спрямовану на посилення економічної інтеграції 27 країн, що входять до ЄС, і на вирішення боргової кризи регіону.
Як повідомив чиновник з уряду Чехії, їхня основна позиція полягає в тому, що Чехія підтримує угоду, але тільки "за умови внесення ясності в деякі відкриті питання і проведення ратифікації за допомогою схвалення конституційної більшості у референдумі".
Нагадаємо, нещодавно МВФ попросив збільшити його ресурси на 500 мільярдів доларів для поліпшення його можливості з захисту світової економіки від наслідків європейської кризи. У відповідь на це канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що збільшувати ресурси антикризових фондів Єврозони поки рано і спочатку потрібно домогтися їх поточної ефективності.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас