Експерт: Передумов для зростання цін на нафтопродукти немає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Передумов для зростання цін на нафтопродукти немає

Енергетика
154
Основні фактори, що впливають на вартість пального - зовнішній ринок, баланс попиту та пропозиції, поки не дають підстав для підняття цін на нафтопродукти. Таку думку в коментарі УНН висловив експерт ринку нафтопромисловості Олександр Сіренко.
Як розповів аналітик, котирування цін на нафту і нафтопродукти в Європі перебувають на рівні позначок початку зими, коли відбулося зниження вартості на 5-10%.
"У зв'язку з відносно низькими котируваннями, на роздрібному ринку найближчим часом очікується зниження цін на пальне", - розповів експерт.
За його словами, ритейлери сьогодні отримують максимальну за весь 2011 рік маржу на бензинах - 1800-2500 грн/т. Тому, як повідомив О.Сіренко, навіть враховуючи початок дії нових акцизів (збільшення на 8,9%), бензин на українських АЗС може стати дешевше на 20-30 коп.
"Поки складно робити такі прогнози щодо вартості дизпального, адже разом з морозами деякі оператори роздрібного ринку виявили недостатність морозостійкого ДП", - підкреслив експерт.
О.Сіренко зазначив, що в період з березня по вересень, зазвичай, відбувається сезонне збільшення споживання бензинів і ДП.
"Можливо, зі зростанням попиту, як в Україні, так і в Європі, буде рости і ціна", - припустив він.
Нагадаємо, за даними Держкомстату, продажі бензину на українських АЗС у грудні 2011 року скоротилися на 9,4% в порівнянні з груднем 2010 року - до 267 тис. тонн.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас