Експерт: Ніхто не подумав, як возити вугілля на київські ТЕЦ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Ніхто не подумав, як возити вугілля на київські ТЕЦ

Енергетика
284
Голова наглядової ради енергокомпанії "Київенерго" Іван Плачков вважає малоймовірним переведення ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, що перебувають в управлінні компанії, на спалювання вугілля.
Про це він заявив на прес-конференції в УНІАН.
За його словами, це малоперспективно в першу чергу тому, що на сьогоднішній день мало опрацьована логістика доставки вугілля на столичні теплоелектроцентралі.
У той же час Плачков зазначив, що даний шлях, можливо, буде прийнятним для низки інших регіональних ТЕЦ, які на сьогоднішній день перебувають в управлінні НАК "Нафтогаз України".
У випадку ж з київськими ТЕЦ, вважає голова наглядової ради, мова може йти в першу чергу про скорочення енергозатратності їхньої роботи при збереженні існуючого палива - природного газу.
Як повідомляв УНІАН, 16 січня ц.р. міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко заявив, що Україна планує перевести усі ТЕЦ з газу на вугілля, що дозволить економити близько 6 млрд. куб. м газу на рік.
"Ми переводимо всі наші ТЕЦ на вугілля. На це буде потрібен приблизно рік, але ми цю роботу вже почали", - сказав він.
Міністр зазначив, що для реалізації цієї програми необхідно прийняти закон, який дозволить приватизацію ТЕЦ і передачу їх у концесію.
Як повідомляв УНІАН, депутат Київської міської ради Іван Плачков (фракція партії "УДАР") має намір написати заяву про вихід з партії "УДАР" і складання повноважень депутата міськради у зв'язку з обранням його головою Наглядової ради енергокомпанії "Київенерго". За його словами, таке рішення зумовлене бажанням уникнути "необґрунтованої критики" і дистанціюватися від політичних питань при вирішенні питань, пов'язаних з житлово-комунальною сферою.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас