Власенко: Новий суд засудить Тимошенко до 12 років в'язниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власенко: Новий суд засудить Тимошенко до 12 років в'язниці

Кримінал
1746
У найближчі тижні почнеться новий судовий процес над колишнім прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко.
Про це сьогодні в Харкові заявив захисник Тимошенко, народний депутат від БЮТ Сергій Власенко.
"Я змушений констатувати, що Янукович настільки боїться Юлії Тимошенко, що він дав пряму команду СБУ перетворити сім років, до яких Тимошенко засуджена Печерським судом Києва, на 12 років", - цитує Власенка Інтерфакс-Україна.
"За дві години слідчий виділив з великої справи стосовно ЄЕСУ частину звинувачень, за дві години він пред'явив обвинувачення, за ці ж дві години він надав "конфіденційне" побачення з захисниками. За ці ж дві години дав час на ознайомлення з постановою про притягнення як обвинуваченої", - підкреслив депутат.
За його словами, Тимошенко звинувачують виключно на підставі усних вказівок, які вона нібито давала. "Тимошенко звинувачують в тому, що 14 років тому, через два роки після того, як вона пішла з ЄЕСУ, генеральний директор і головний бухгалтер подали декларацію про відшкодування ПДВ. Це роблять всі бізнесмени. ПДВ не відшкодували, але її (Тимошенко) звинуватили в замаху на державні кошти. Друге звинувачення полягає в тому, що 14 років тому головний бухгалтер подала бухгалтерську звітність до Податкової, в якій були помилки. Її звинуватили у свідомій фальсифікації фінансової звітності. Питання: до чого тут Тимошенко? Кажуть, вона давала усні вказівки" , - підкреслив Власенко.
Він також зазначив, що якщо суд прийме логіку звинувачення, то кожен підприємець в Україні буде розглядатися як потенційний злочинець, навіть після відходу з цієї сфери діяльності.
За словами Власенка, слідчий сказав, що стаття, за якою звинувачують екс-прем'єр, передбачає від 8 до 12 років позбавлення волі. За словами захисника, слідчий думає, що суд засудить Тимошенко до 12 років ув'язнення. "Ми ж розуміємо, від кого йде така вказівка", - зазначив Власенко.
Нагадаємо, напередодні слідчий відділ управління Служби безпеки України в Харківській області закінчив розслідування справи проти Тимошенко стосовно фінансових порушень корпорації "Єдині Енергетичні системи України".
За інформацією прес-центру СБУ, Тимошенко "звинувачується в організації ухилення від сплати податків на загальну суму понад 4,7 млн. грн., в розкраданні і замаху на розкрадання бюджетних коштів шляхом незаконного відшкодування понад 25 млн. грн. податку на додану вартість, службовому підробленні та в ухиленні від сплати 681 тис. грн. прибуткового податку". За цими епізодами розпочато ознайомлення обвинуваченої і захисників з матеріалами кримінальної справи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас