Україні вистачить газу до кінця опалювального сезону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україні вистачить газу до кінця опалювального сезону

Енергетика
313
Обсяг активного газу в підземних сховищах "Укратрансгаз" в даний час становить 14,8 мільярда кубометрів, що дозволяє в повному обсязі виконувати заявки українських споживачів, повідомила прес-служба дочірньої компанії Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".
За її даними, з початку опалювального сезону 2011/2012 років зі сховищ відібрано 6,3 мільярда кубометрів газу. Показник відбору природного газу з ПСГ в першому кварталі 2012 року складе 7,9 мільярда кубометрів. "Даного об'єму природного газу достатньо, що б пройти поточний опалювальний сезон", - підкреслили в прес-службі "Укртрансгазу".
За оперативними даними Об'єднаного диспетчерського управління, фактичне добове споживання природного газу Україною в даний час становить близько 255 мільйонів кубометрів.
Починаючи з 5 січня 2012 року, збільшився відбір газу з ПСГ, який станом на 22 січня становить 86,7 мільйона кубометрів на добу, при цьому надходження імпортованого газу для України становить 113 мільйонів кубометрів на добу, а 55,3 мільйона кубометрів становить газ внутрішнього видобутку.
Заявки українських і європейських споживачів природного газу "Укртрансгаз" виконує в повному обсязі, зазначають у прес-службі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас