Путін пообіцяв серйозну ротацію в уряді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін пообіцяв серйозну ротацію в уряді

Казна та Політика
258
Уряд Росії чекає "серйозна ротація", пообіцяв прем'єр-міністр Володимир Путін на Форумі народів півдня Росії, передає РИА "Новости".
"Це зовсім не означає, що потрібно всіх розігнати. Зрозуміло, повинна бути ротація, ротація серйозна - і вона буде", - зазначив Путін. За його словами, спочатку потрібно дочекатися результатів президентських виборів.
Останні зміни в уряді були проведені президентом Дмитром Медведєвим наприкінці грудня. Портфелі віце-прем'єрів отримали Владислав Сурков і Дмитро Рогозін, які раніше в уряді не працювали.
Коментуючи стан законопроекту щодо повернення виборності губернаторів, Путін зазначив, що остаточного рішення про так званий "президентський фільтр" поки не прийнято. "Якщо ви пам'ятаєте, я говорив про якийсь президентський фільтр. У проекті закону йдеться про консультації з президентом. Остаточного рішення немає. Давайте всі разом подумаємо", - запропонував кандидат в президенти.
Він говорив про "фільтр" 15 грудня в рамках Прямої лінії з населенням. За словами Путіна, висувати кандидата зможуть усі партії, однак підсумковий відбір належить провести главі держави. До кінця грудня ідею Путіна розвинув Медведєв, який виступив з посланням Федеральним зборам. На підставі висловлених пропозицій був створений законопроект, де, за попередніми даними, "президентський фільтр" не згадано. 16 січня документ був внесений Медведєвим до Держдуми. Експерти відзначають, що те, що "фільтр" не згадано, ще не означає, що він не з'явиться під час читань.
Законопроект говорить, що кандидат на пост глави регіону може бути висунутий двома шляхами: партією і в порядку самовисування. У першому випадку йому не знадобиться збирати підписи, а в другому доведеться це робити. Звільняти губернатора можна буде в разі виявлення корупції, через втрату довіри глави держави, порушення законів або наявності неврегульованих конфліктів інтересів. Ініціювати відставку губернатора також зможуть виборці, які розчарувалися в ньому.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас