Суд вирішив зачитати свідчення понад 30 свідків у справі Луценка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд вирішив зачитати свідчення понад 30 свідків у справі Луценка

Кримінал
329
Печерський районний суд Києва вирішив зачитати свідчення свідків у кримінальній справі проти колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, дані на досудовому слідстві, через їх неможливість з'явитися в суд на підставі відповідних заяв. Після обідньої перерви головуючий суддя Сергій Вовк оголосив про відсутність свідків, передають "Українські новини".
Він також повідомив, що до суду надійшли заяви від свідків про те, що є перешкоди для їхньої явки до суду, і вони просять оголосити їхні свідчення, дані на досудовому слідстві. Суд на місці вирішив зачитувати ці свідчення.
При цьому Луценко обурився таким рішенням і заявив, що необхідно повторно викликати цих свідків, які подали відповідні заяви. Мова йде про понад 30 свідків.
"...це найгірше порушення, яке ви допустили ... тому що Ваш замовник, Сергій Володимирович, схилив Вас до прийняття незаконних рішень. І він підбурює Вас швидше закрити цю справу. Це абсолютне беззаконня. Чому це свідки не будуть тут свідчити! Ви знаєте, що всі допитані в цьому судовому слідстві спростували свідчення досудового слідства", - цитує слова Луценка УНН.
Луценко акцентував суду на тому, щоб він надав аргументи того, чому свідки не можуть з'явитися до суду. Він також попередив суддів, що не дасть можливості зачитувати протоколи допитів. "Я відразу попереджаю суд, і можете без стукача (подивився у бік прокурора Клименка) записати в протокол. Я не дам можливості зачитувати протоколи. Це фабрикація Генпрокуратури. Ми повинні або їх тут допитати, або зняти цих свідків разом з їхніми свідченнями. Це, між іншим, норма КПК", - додав Луценко.
"Тут не дух закону панує, а дух замовлення дати вирок Луценку... Є бажання засудити, висвітлити спущене рішення", - наводить слова Луценка "Українська правда".
Крім того Луценко зазначив, що нещодавно до керівника Палацу Україна приходили працівники прокуратури, які наказали підтвердити свідчення досудового слідства, а також доповнити їх тим, що ніби Луценко точно знав, що ціна за концерт (до Дня міліції) буде перевищувати ціну за урочисту частину. За словами Луценка, коли ж вона відмовилася, з'явилася заява про те, що "вона нібито не може з'явитися в суд".
Екс-міністр також звернувся з клопотанням до суду про прийняття рішення про направлення повторних повісток всім свідкам, прізвища яких зачитали на засіданні.
Як повідомлялося, екс-міністр перебуває під арештом з 26 грудня 2010 року. Одним з епізодів, інкримінованих йому, є незаконне виділення квартири та призначення пенсії його водію Леоніду Приступлюку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас