Кримська прокуратура пред'явила позов до сирійської компанії про стягнення збитків за забруднення моря — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кримська прокуратура пред'явила позов до сирійської компанії про стягнення збитків за забруднення моря

Кримінал
114
Кримська прокуратура пред'явила позов до Господарського суду АРК про стягнення заподіяного забрудненням моря збитку в розмірі $3,4 млн при аварії сирійського суховантажу "Ібрагім-Якім", який у грудні 2010 року під час шторму сів на мілину в районі мису Тарханкут.
"Підставою для вжиття заходів цивільно-правового реагування стало невиконання зобов'язань з погашення завданих навколишньому природному середовищу збитків від забруднення Чорного моря порушником правил судноводіння, з вини якого у води в районі Тарханкуту потрапило понад 10 т нафтопродуктів", - повідомляє в понеділок прес-служба кримської прокуратури.
У Чорному морі, біля мису Тарханкут (АР Крим) ввечері 17 грудня 2010 р. внаслідок складних погодних умов зірвався з якірної стоянки й сів на мілину суховантаж "Ібрагім-Якім" (прапор Камбоджа, екіпаж 15 осіб, громадяни Сирії та Індії), який прямував з порту Миколаїв до Туреччини з вантажем 5,5 тис т металу.
Члени екіпажу були евакуйовані з судна і згодом повернулися на батьківщину. Судновласник не вважав за доцільне знімати з мілини суховантаж, і він був утилізований.
У той же час, як повідомляє сайт "Центру журналістських розслідувань", майнові претензії до власника судна пред'являє не тільки прокуратура Криму. Севастопольський морський порт продовжує домагатися від судновласників оплати робіт з підйому та утилізації суховантажу. На даний момент позов до Big Fleet Shiping Company (Сирія, Тартус) також розглядається Господарським судом Криму.
Севастопольська сторона наполягає, що проведення робіт з підйому, знищення або видалення іншим способом судна з усім вантажем на борту має фінансуватися судновласником.
Розгляд справи триває вже кілька місяців.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас