Фондовий ринок: премаркет від інтернет-брокера iTrader (24.01.) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок: премаркет від інтернет-брокера iTrader (24.01.)

Фондовий ринок
90
У вівторок, 24 січня, перед початком торгової сесії на українському фондовому ринку сформувався помірно негативний зовнішній фон. Так, американський ф'ючерс на індекс Dow Jones падає на 0,19%, ф'ючерс на S&P 500 падає на 0,27%, японський Nikkei 225 -0,17%.
У понеділок індикатор Standard & Poor's 500 демонстрував приріст протягом чотирьох попередніх торгових сесій на тлі зростання довіри до економіки США, а також слідом за вартістю акцій компаній, квартальні звітності яких перевищили середні прогнози аналітиків.
З 52 корпорацій, що входять в розрахунок фондового індексу, які за період з 9 січня відзвітували про фінансові результати, звітності 34 компаній перевершили очікування ринку. Фондові індикатори почали падати в понеділок після того, як S&P 500 досяг 1322,28 пункту, наблизившись до значення, близького до абсолютного рекорду 2007 року, після чого учасники ринку стали фіксувати прибуток.
Європейські фондові індекси вчора продемонстрували досить активне підвищення. Коментарі європейських політиків підтримали позитивні прогнози щодо перспектив подолання грецької боргової проблеми і динаміки європейської економіки. Міністр фінансів Франції Ф. Баруан вчора зазначив, що "добровільна зміна структури грецького боргу в формі договору вже набуває форм та обрисів".
"Ми націлені на те, щоб Греція отримала час для проведення реформ і отримання ефекту від них", - додав пан Баруан. Міністр фінансів Німеччини Шойбле також досить стримано охарактеризував грецьку боргову проблему. Він зазначив, що скорочення грецького держборгу на суму, що "не надто перевищує 120% ВВП", означає для Мінфіну Німеччини проведення Грецією структурних бюджетних реформ та наявність переконливих тенденцій, що показують можливість обслуговування подібного боргу. "Ми хотіли б продовжувати переговори з Грецією, - заявив Шойбле. - Переговори будуть важкими, але ми хотіли б, щоб другий раунд фінансової підтримки Греції відбувся в березні, що означало б отримання нею другого кредитного траншу".
Майже всі фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону помірно зростають під час сьогоднішніх торгів. Дорожчають акції енергетичних компаній після того, як Європейський союз ввів санкції відносно постачань нафти з Ірану, повідомляє агентство Blooomberg. Російський ринок акцій почав вівторок у мінорі на тлі неоднозначних тенденцій на глобальних ринках капіталу.
Фон новин 24 січня є досить насиченим. Особливу увагу слід звернути на такі новини:
О 10:00 вийдуть попередні дані щодо індексу ділової активності у виробничій сфері за січень у Франції. Попереднє значення 48,9%, прогноз 49,2.
О 10:30 вийдуть попередні дані щодо індексу ділової активності у виробничій сфері за січень у Німеччині. Попереднє значення 48,4, прогноз 49,1.
Об 11:30 вийдуть дані щодо чистого обсягу запозичень держсектора Великобританії за грудень. Попереднє значення 15,2 млрд. фунтів, прогноз 12,4 млрд. фунтів.
Протягом усього дня в Брюсселі проходитиме саміт міністрів фінансів ЄС.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас