Газпром вдвічі збільшив закупівлю азербайджанського газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром вдвічі збільшив закупівлю азербайджанського газу

Енергетика
304
Російське ВАТ "Газпром" в 2012 році удвічі збільшує закупівлі азербайджанського газу - до 3 млрд. куб. м.
Як повідомили УНІАН в управлінні інформації ВАТ "Газпром", відповідне доповнення до чинного контракту купівлі-продажу азербайджанського природного газу сьогодні у Червоній Поляні підписали голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер і президент Державної нафтової компанії Азербайджанської Республіки (ДНКАР) Ровнаг Абдуллаєв.
"Відповідно до документа в 2012 році обсяг закупівлі газу з Азербайджану зросте з 1,5 до 3 млрд. куб. м на рік, а з 2013 року - перевищить 3 млрд. куб. м", - йдеться в повідомленні.
Міллер і Абдуллаєв високо оцінили взаємодію компаній, що динамічно розвивається в нафтогазовій сфері, зазначивши, що зміцнення співробітництва "Газпрому" і ДНКАР відповідає стратегічним інтересам обох країн.
"Другий рік поспіль ми подвоюємо закупівлі азербайджанського газу. Російсько-азербайджанське енергетичне партнерство розвивається хорошими темпами, що свідчить про взаємне прагнення і надалі нарощувати обсяги поставок вуглеводнів. Відсутність верхньої планки обсягів закупівлі газу, територіальна близькість, наявність добре налагодженої газотранспортної інфраструктури, виключення транзитних зон дозволяють Азербайджану найбільш економічно вигідно експортувати природний газ до Росії", - сказав Міллер.
Азербайджан має розвідані запаси природного газу в обсязі до 1,5 трлн. куб. м, включаючи родовище Шах-Деніз, розташоване в азербайджанському секторі шельфу Каспійського моря, з прогнозованими запасами до 1,2 трлн. куб. м природного газу.
Державна нафтова компанія Азербайджанської Республіки (ДНКАР) - найбільша державна нафтогазова компанія Азербайджану, в сферу діяльності якої входять розвідка, видобуток, переробка, транспортування і реалізація нафти, природного газу і газового конденсату.
14 жовтня 2009 р. "Газпром" і ДНКАР підписали контракт купівлі-продажу азербайджанського газу. З 1 січня 2010 р. азербайджанський газ вперше став надходити в Росію через ГВС "Шірвановка". Обсяг поставок протягом 2010 року склав 0,8 млрд. куб. м.
3 вересня 2010 р. "Газпром" і ДНКАР підписали доповнення до чинного контракту купівлі-продажу азербайджанського природного газу.
У 2011 році з Азербайджану до Росії було поставлено близько 1,5 млрд. куб. м природного газу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас