Єврогрупа відмовилась схвалити угоду про реструктуризацію грецького боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврогрупа відмовилась схвалити угоду про реструктуризацію грецького боргу

Кредит&Депозит
689
Міністри фінансів країн Євросоюзу відправили пропозицію щодо реструктуризації грецького боргу на переробку, повідомляє Reuters. Міністрів фінансів ЄС не влаштувала ставка купона, яку визнали "неприйнятною". "Єврогрупа вважає, що ставку необхідно знизити", - повідомило обізнане джерело.
Раніше повідомлялося, що Греція досягла угоди, за якою кредитори обміняють грецькі держпапери на нові 30-річні облігації із змінною ставкою купона - від 3,10% до 4,75% річних.
Крім зниження ставки купона, Єврогрупа також попросила учасників переговорів звернути увагу на інші аспекти угоди, в тому числі втрати приватних інвесторів.
Повідомляється, що збільшення пакету фінансової допомоги Греції, що становить 130 млрд євро, на зустрічі не обговорювалося.
Країни єврозони і власники грецьких держпаперів ще в жовтні домовилися реструктурувати борг Греції, щоб скоротити боргове навантаження країни, що оцінюється в 350 млрд євро, приблизно на 100 млрд. Однак до початку 2012 року Афіни та приватні кредитори не могли узгодити ключові параметри нових паперів, а саме термін їх дії і купонну прибутковість, від яких залежить масштаб втрат інвесторів внаслідок реструктуризації.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас