Клименко розповів, коли вирішать проблеми з відшкодування ПДВ іноземним інвесторам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клименко розповів, коли вирішать проблеми з відшкодування ПДВ іноземним інвесторам

Казна та Політика
245
У протягом 2012 року Державна податкова служба врегулює всі спірні питання з відшкодування ПДВ іноземним інвесторам. Про це сказав Голова ДПС України Олександр Клименко під час зустрічі з компаніями, які входять до складу Європейської Бізнес Асоціації, повідомили УНН в прес-службі ДПС.
"Ми не відмовляємося від своїх зобов'язань. Ми максимально розрахуємося із заборгованістю перед іноземними інвесторами. Але при цьому природа податкового кредиту повинна повністю виключати так званий "схемний" кредит. Суми, що надаються до відшкодування, повинні бути чистими з точки зору законодавства і ризиків щодо ухилення від оподаткування", - зазначив О.Клименко під час заходу.
Загалом, протягом минулого року платникам відшкодовано майже 43 млрд. грн. ПДВ. Це вдвічі перевищує показник 2010 року. Тоді платники отримали бюджетну компенсацію в 24 млрд грн.
Для попередження підприємців від роботи із сумнівними контрагентами, нагадав Голова ДПСУ, податкова пропонує новий сервіс "горизонтального моніторингу". Це, по суті, безкоштовний аудит, який отримуватимуть підприємці для виявлення "небезпечних" бізнес-партнерів.
"В цілому 2012 рік буде присвячений плідній роботі з іноземними інвесторами. Я маю на увазі не фіскальний супровід, а рівень сервісу і готовність реагувати на проблеми платників. У відповідь ми розраховуємо на те, що компанії з іноземним капіталом імпортують в Україну європейські тренди, кращі зразки сумлінного ведення бізнесу та податкової культури", - підкреслив О.Клименко.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас