Кабмін пропонує передавати в оренду об'єкти тепло- і водопостачання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує передавати в оренду об'єкти тепло- і водопостачання

Енергетика
314
У Верховній Раді України (ВР) зареєстровано законопроект №9739 від 19 січня 2012 р., ініційований Кабінетом міністрів України про внесення змін до деяких законів України про особливості передачі в оренду або концесію об'єктів у сферах теплопостачання, водопостачання та водовідведення, що перебувають у комунальній власності. Текст законопроекту опубліковано на офіційному сайті ВР, пише РБК-Україна.
Основною метою проекту Закону України є визначення правових, економічних та організаційних основ діяльності з передачі в оренду або концесію об'єктів централізованого водо-, теплопостачання та водовідведення, що перебувають у комунальній власності.
Також законопроект спрямований на створення сприятливих умов для залучення приватних інвестицій у сферу теплопостачання, водопостачання та водовідведення шляхом встановлення прозорих умов внесення інвестицій, закріплення гарантій їх повернення, забезпечення інформаційної прозорості проведення конкурсу, врегулювання відносин власності при виконанні умов договорів концесії і оренди, забезпечення можливості участі в конкурсі юридичних осіб - нерезидентів.
Крім того, законопроектом скасовується вимога про обов'язкове нотаріальне посвідчення договорів оренди чи концесії, що істотно зменшує витрати на їх укладення.
Відповідно до законопроекту, орендар за згодою орендодавця має право передати в суборенду орендоване ним нерухоме та інше окреме індивідуально визначене майно, яке не використовується в здійсненні господарської діяльності у сферах теплопостачання, водопостачання і водовідведення, якщо інше не передбачено договором оренди.
Видатки, необхідні для підтримання орендованого об'єкта в робочому стані (проведення технічного огляду, нагляду, обслуговування, ремонту і т.д.) і отримання первісно визначеної суми майбутніх економічних вигод від його використання, здійснюються за рахунок орендаря і включаються до складу витрат орендаря.
Витрати, пов'язані з поліпшенням орендованого об'єкта (модернізація, модифікація, добудова, дообладнання, реконструкція тощо), які зумовлюють збільшення майбутніх економічних вигод, первісно очікуваних від використання об'єкта, здійснюються за рахунок амортизаційних відрахувань, а також за рахунок інших джерел, якщо це передбачено умовами договору, і відображаються як капітальні інвестиції, що включаються у вартість об'єкта оренди.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас