Кудрін: Економіка РФ здатна пережити нову кризу, хоч і ослаблена — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кудрін: Економіка РФ здатна пережити нову кризу, хоч і ослаблена

Казна та Політика
196
Економіка Росії здатна пережити нову кризу, незважаючи на ослаблення і необхідність реформ, сказав екс-міністр фінансів РФ Олексій Кудрін в інтерв'ю Володимиру Познеру, показаному по "Першому каналу" на Далекому Сході Росії.
Так Кудрін прокоментував слова директора Інституту глобалізації та соціальних рухів Бориса Кагарлицького про те, що екс-глава Мінфіну нібито покинув свій пост, оскільки очікував швидкого обвалення "будівлі економіки" країни.
За словами екс-міністра, економіка Росії потребує реформ, однак це не говорить про те, що вона може впасти найближчим часом.
"Будівля, втім, досить міцна, може, зараз ослаблена чимось, але думаю, що в найближчі кілька років навіть нову кризу вона здатна пережити", - підкреслив Кудрін.
У той же час він зазначив, що, якщо економіку країни не реформувати, криза не стане для неї поштовхом до розвитку, що могло б статися при іншій фінансовій політиці.
"Це не дасть, можливо, того поштовху, можливо, тієї динаміки, яка необхідна, щоб ми жили в сучасному суспільстві та економіці. Ось це мене більше в той момент турбувало, тому я йшов з принципових позицій. Я не хотів руйнувати або розбирати те, що я сам створив", - пояснив екс-міністр.
Кудрін, який понад 10 років очолював Мінфін РФ, був відправлений у відставку у вересні минулого року через розбіжності з президентом, зокрема, з питання військових витрат бюджету.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас