Яценюк хоче заборонити підприємствам ЖКГ нараховувати пеню до ліквідації державою боргів перед населенням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк хоче заборонити підприємствам ЖКГ нараховувати пеню до ліквідації державою боргів перед населенням

Казна та Політика
175
Нарахування та стягнення пені підприємствами житлово-комунальних послуг за несвоєчасні розрахунки громадян в частині квартплати та оплати житлокомпослуг необхідно заборонити до повного погашення державою існуючої заборгованості з оплати праці та пенсій.
Така ініціатива лідера партії "Фронт змін" Арсенія Яценюка міститься в проекті закону "Про тимчасову заборону нарахування і стягнення з громадян України пені у разі несвоєчасного здійснення платежів за житлово-комунальні послуги", зареєстрованому у Верховній Раді 16 січня під №9715.
Як відзначається в пояснювальній записці до законопроекту, "передбачається встановити заборону нарахування по розрахунках з 1 січня 2012 року і стягнення з громадян України пені у разі несвоєчасного здійснення платежів по квартплаті і платі за житлокомпослуги".
Згідно з документом, дію заборони пропонується встановити до усунення Кабінетом міністрів заборгованості з виплати зарплат, пенсій, стипендій, а також за іншими виплатами населенню та прийняття відповідного рішення Верховною Радою.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас