Аналітик: Золото на поточному тижні може опинитися під тиском — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітик: Золото на поточному тижні може опинитися під тиском

Банківські метали
645
Золото на світовому ринку на поточному тижні, втративши азіатський фізичний попит, може опинитися під тиском.
Більшість азіатських ринків перші два дні тижня будуть закриті через святкування Нового року за місячним календарем. Посилити напруженість на фінансових ринках може інформація про перервані переговори уряду Греції з приватними кредиторами щодо реструктуризації держборгу. Підтримкою для золота в майбутні п'ять торгових днів, за прогнозами аналітиків Forex Club в Україні, може стати значення 1625,0 доларів за тройську унцію.
Крім того, на вартість дорогоцінного металу вплине макроекономічна статистика зі США і єврозони. У центрі уваги учасників ринку буде засідання ФРС щодо процентної ставки, публікація попередніх даних щодо ВВП за четвертий квартал 2011 року, даних щодо житлового сектору за грудень в Штатах.
З європейських новин варто відзначити реліз попередніх даних щодо індексу ділової активності в єврозоні, а також індикатор умов ділового середовища в Німеччині від інституту IFO за січень. Очікується, що більша частина цієї статистики вийде помірно позитивною, що може підтримати котирування золота. Рівнем опору для дорогоцінного металу стане значення 1700,0 доларів за тройську унцію.
Вартість золота за підсумками минулого тижня, як відзначають аналітики, зросла на 1,74% до 1666,19 доларів за тройську унцію.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас