Експерт: Єдиний держреєстр корупціонерів буде залежати від людського фактора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Єдиний держреєстр корупціонерів буде залежати від людського фактора

Казна та Політика
480
Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційне правопорушення, повинні складати і контролювати бездоганно чесні люди, адже його формування буде залежати від людського фактора, і не виключено, що когось з корупціонерів зможуть приховати і не внести до реєстру. Таку думку в коментарі висловив народний депутат, глава підкомітету Верховної Ради з питань контролю за виконанням законів уповноваженими державою органами на боротьбу з організованою злочинністю і корупцією парламентського комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Олександр Бобильов.
Разом з тим, парламентарій не виключає, що Єдиний реєстр може стати ефективним механізмом контролю при прийомі на роботу.
"Я вважаю, що такий реєстр потрібен. Приймаючи людину на державну службу, ми повинні знати, хто це, і відсівати тих, хто вже здійснював корупційні дії, хоча б один раз. Я вважаю, що люди, які зробили це один - два рази будуть робити так постійно", - підкреслив парламентарій.
Нагадаємо, цього тижня має бути оприлюднене Положення про Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні правопорушення.
Реєстр являтиме собою електронну базу даних з відомостями про осіб, які вчинили корупційні правопорушення. Положенням буде визначено порядок формування, ведення Реєстру, а також надання відомостей з нього.
Відомості до Реєстру вноситимуться про тих осіб, які вже притягувалися до відповідальності за корупційні правопорушення. Підставою для внесення до Реєстру відомостей про особу буде рішення суду, яке набрало законної сили, або наказ про накладення на особу дисциплінарного стягнення за вчинення корупційного правопорушення.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас