Фондовий ринок України відкрив тиждень млявим зростанням індексу УБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок України відкрив тиждень млявим зростанням індексу УБ

Банківські метали
101
Український ринок акцій у понеділок почав торги млявим зростанням індексу "Української біржі" (УБ) - за п'ять хвилин сесії індикатор додав 0,16% і склав 1440,82 пункту; разом з тим, інвестори побоюються перелому тенденції на тлі тривалих переговорів щодо "грецького питання". Індекс ПФТС до 10:35 кв не змінився через відсутність угод з індексними паперами.
Трійку лідерів зростання в індексному кошику УБ склали папери Ясинівського коксохімзаводу (+1,1%), "Укрнафти" (+0,89%) і "Мотор Січі" (+0,67%). Найбільше зниження спостерігалося за паперами Алчевського меткомбінату (-1,34%), Райффайзен Банку Аваль (-1,23%) і "Укртелекому" (-1,11%).
За словами керівника відділу підтримки клієнтів інтернет-трейдингу інвесткомпанії "Драгон Капітал" Дмитра Макаренка, уряд Греції "з великим скрипом" продовжує переговори з приватними інвесторами про умови реструктуризації державного боргу.
"У п'ятницю джерела повідомляли, що Греція і приватні інвестори близькі до укладення угоди про обмін з дисконтом грецьких облігацій, у результаті якого збитки банків, страхових та інвестиційних компаній, що мають у своїх активах ці цінні папери, складуть 65-70% від їх номіналу. Крім того, за словами банкірів, знайомих з перебігом переговорів, Греція, в обмін на старі має намір випустити нові облігації, проте остаточної згоди щодо прибутковості нових цінних паперів поки не досягнуто. Переговори грецького уряду та Інституту міжнародних фінансів вкотре не привели до прийняття остаточних рішень", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".
Думку Д. Макаренка про те, що на фондові ринки в понеділок буде тиснути "грецьке питання", що повисло в повітрі, розділяє і аналітик інвесткомпанії "ІФГ Капітал" Олексій Сидоров.
"Індикатором того, наскільки серйозно ринки сприймають цю проблему, стане первинне розміщення держоблігацій Франції", - сказав експерт.
Як вважає керівник відділу аналітики інвесткомпанії "Велес Капітал" Ліна Ольмезова, однією з ключових подій цього дня буде також зустріч міністрів фінансів і глав центробанків країн ЄС, підсумки якої очікуються ринками.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас