Ціни на нафту коливаються на невизначеності з санкціями проти Ірану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту коливаються на невизначеності з санкціями проти Ірану

Енергетика
196
Світові ціни на нафту в понеділок змінюються різноспрямовано на тлі невизначеності відносно заборони на імпорт іранської нафти і нафтопродуктів в країни ЄС, свідчать дані торгів.
Вартість березневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) станом на 08.23 мск знизилася на 0,29 долара, або на 0,29% - до 98,04 долара за барель. Ціна березневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднялася на 0,16 долара, або на 0,15%, - до 110,02 долара за барель.
Очікується, що посилення санкцій Євросоюзу проти Ірану схвалять глави МЗС 27 країн ЄС, що збираються в понеділок у Брюсселі на своє перше в новому році засідання, однак на ринку все ще зберігаються чутки щодо того, що санкції можуть бути відкладені.
"Одним з факторів, що впливають на ціни на нафту, є припущення про те, що відносно Ірану може бути не вжито жодних конкретних дій", - заявив агентству Bloomberg головний аналітик CMC Markets у Сіднеї Рік Спунер (Ric Spooner).
Крім того, інвестори очікують підписання договору про бюджетну стабільність в Європі, який передбачає автоматичні санкції щодо країн-порушників бюджетної дисципліни, яке може відбутися вже 30 січня.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас